05. Σκέψεις και δημιουργικές ιδέες στη μάχη ενάντια στον covid 19


01. "Γεια, είμαι ο COVID19" - μια διαφορετική ματιά από τον Ντανίλο Καλαμπρέζε

Ο Ιταλός συγγραφέας Danilo Calabrese, δίνει υπόσταση στον κορωνοϊό και προσπαθεί να φανταστεί, τι θα μας έλεγε σε περίπτωση που μπορούσε να μιλήσει.
Τη μετάφραση στα ελληνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος ενώ το βίντεο επενδύεται μουσικά από το υπέροχο «Now we are free» του Γερμανού συνθέτη Hans zimmer.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Σταματόπουλου με το βίντεο και αναλυτικά η αφήγηση του Danilo Calabrese:



02. Δεκαεξάχρονος Έλληνας δημιουργεί γκράφιτι σε ταράτσα της Αθήνας 
Ο S.F είναι δεκαέξι ετών καλλιτέχνης γκράφιτι που ζωγραφίζει τοιχογραφίες εμπνευσμένες από το COVID-19 στην οροφή του διαμερίσματός του στην Αθήνα. Το έργο του περιέχει μια εικόνα του παθογόνου του ιού και το μήνυμα να μείνουμε στο σπίτι. 
Ο S.F. έχει κάνει street art από το 2011 και ξοδεύει όλο το επίδομά του για προμήθειες. Δεδομένου ότι στην Ελλάδα έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας, δεν μπορεί πλέον να ζωγραφίζει σε δημόσιους χώρους





03. «Θα Κάτσω Σπίτι, 2020»
Αν και κυκλοφόρησε το 1986, σήμερα, πιο επίκαιρος από ποτέ, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και το “Θα Κάτσω Σπίτι” αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς που εκφράζονται μέσα από τη μουσική. 
Το single “Θα Κάτσω Σπίτι 2020” δημιουργήθηκε με την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών και τα έσοδα θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για την αγορά νοσηλευτικού υλικού στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορωνοϊού.
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Βιολέτα Ίκαρη, Τζώρτζια Κεφαλά, Μαρία Κηλαηδόνη, Χρήστος Μάστορας, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μαρίζα Ρίζου